Semineul – intre aspect si utilitate

Dincolo de aspectul estetic, un  semineu trebuie sa indeplineasca conditia functionalitatii. Cel mai important aspect trebuie sa ramana asadar caldura pe care o emana.

Daca esti in etapa in care iti construiesti casa, ai mai multa libertate in luarea deciziilor privitoare la semineu.

Poti achizitiona un model de semineu in forma finala pe care sa-l montezi in spatiul special amenajat sau ti-l poti construi de la zero, dupa designul dorit.

Indiferent de optiune, elementul principal al unui semineu este focarul, intrucat acesta influenteaza aspectul. Din fonta sau otel, acesta trebuie sa aiba interiorul captusit cu samota sau alte materiale care recupereaza caldura. Suprafata focarului – nervurile interioare si exterioare – influenteaza performanta. Senzatia transmisa de un focar deschis este una mai puternica, insa in topul preferintelor sunt focarele inchise, din ratiuni de siguranta si confort.

 • Semineu pe lemne, pe gaz sau electric

  Un alt aspect in functie de care se mai poate alege este tipul combustibilului utilizat: lemn, gaz sau electric./p>

 • Semineul pe lemne

  Se construieste dupa conceptul classic, dispunand de foarte multe posibilitati de realizare a piesei de rezistenta ce va prezida incaperea: materiale precum marmura, travertinul, teracota, lemnul, piatra de rau si chiar metalul. In mod cert, un astfel de semineu are cea mai mare putere creatoare in ceea ce priveste atmosfera si estetica.

 • Semineele pe gaz

  Sunt compatibile cu elementele de design modern si sunt mai practice, mai comode. O inovatie in domeniu sunt semineele cu mecanism similar unei centrale termice de apartament, avand, pe langa functia de agent termic si rolul de furnizor al apei in locuinta.

 • Semineele electrice

  Ofera ochiului imaginea mult ravnita a flacarilor si jarului si au avantajul de a ocupa spatiul minim necesar unui semineu. Necesita doar conexiunea la o prize impamantata. De acest semineu te poti bucura si vara, intrucat efectul flacarilor este independent de sursa de incalzire.

 • Indiferent de preferintele si de gusturile dumneavoastra, specialistii Accesibil Construct se vor ocupa cu pricepere de construirea semineului dumneavoastra.